Hyvä Alku – ammattilaiset lapsen parhaaksi

HYVÄ ALKU -tapahtuma Jyväskylän Paviljongissa 12.–13.2.2014.

HYVÄ ALKU kokoaa parituhatta kasvatuksen, opetuksen ja terveydenhuollon ammattilaista ja asiantuntijaa Jyväskylän Paviljonkiin 12. ja 13. helmikuuta 2014.

HYVÄ ALKU on erityisesti 0–10-vuotiaiden lasten tukemiseen keskittynyt tapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavia luentoja varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen työntekijöille, psykologeille, puhe-, fysio- ja toimintaterapeuteille, terveydenhoidon henkilökunnalle, kuntoutusohjaajille sekä vanhemmille ja alan opiskelijoille. Tutkimus tuottaa jatkuvasti uutta tietoa, jota hyödyntämällä lapsen kehitystä voidaan tukea entistä aikaisemmin ja paremmin. Tapahtuman tavoitteena on tiedottaa varhaisen tuen menetelmistä ja oppimisympäristöistä sekä saattaa uusin tutkimustieto ja uudet menetelmät lasten kanssa toimivien käyttöön.

Seuraavassa HYVÄ ALKU -tapahtumassa kantavana teemana on oppimisen ja hyvinvoinnin tukeminen esi- ja alkuopetuksessa. Kaksipäiväisen tapahtuman luentojen aiheina ovat mm. varhaista tukea edistävät ja syrjäytymistä ehkäisevät toimintamallit, hyvän matematiikan perustaidot esi- ja alkuopetuksessa, tietokoneavusteinen tehostettu tuki esikoululaisen matemaattisiin taitoihin, maahanmuuttajien toisen kielen oppiminen sekä lukemisen ja lukemissujuvuuden tukemisen keinot ja hyvät käytänteet. Oppimiskokemuksiin ja oppilas-opettaja vuorovaikutukseen on mahdollisuus perehtyä Alkuportaat ja Omis -hankkeen asiantuntijoiden luennoilla.

Muita aiheita ovat esimerkiksi hahmotusvaikeuksien kuntoutus, musiikin terapeuttiset ja kehitystä tukevat vaikutukset, lasten, nuorten ja perheiden palveluja yhteen sovittava johtaminen, motorisen oppimisen vaikeudet ja niiden tukeminen liikunnassa, pedagoginen selvitys – hyvän käytänteen malli, positiivinen pedagogiikka ja hojks, haastavan lapsen kohtaaminen esi- ja alkuopetuksessa sekä positiivisen käyttäytymisen monitasoinen yhteisöllinen tuki koulussa.

Asiantuntemustaan jakavat mm. Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Niilo Mäki Instituutti ja Suomen CP –liitto ry.

Mielenkiintoisten luentojen lisäksi tapahtumassa on myös aihepiiriin liittyviä näytteilleasettajia. Näyttelyalueelle on vapaa sisäänpääsy.

Lisätietoja HYVÄ ALKU -tapahtumasta antavat Maria Haakana 050 361 0973 ja Mirja Myllykoski 050 590 3997

Haastattelut toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvala, 050-441 4043